Een optimaal gewicht in 4 stappen

Het kan een hele klus zijn om uw hond op zijn ideale gewicht te krijgen. Maar zie het als een uitdaging! Volg gewoon de volgende vier stappen en geniet van een actiever leven samen.

  1. Gezonde voeding

Wanneer uw hond op een gewichtsreductie programma is, voert u hem twee of drie kleinere porties in plaats van één grote portie. Deze verspreide maaltijden gedurende de dag zorgen ervoor dat hij geen honger heeft.

Weeg zijn maaltijden nauwkeurig af om te voorkomen dat u hem te veel voert. Het Purina® PRO PLAN®-assortiment biedt gedetailleerde richtlijnen op de verpakking. Probeer uw hond geen restjes te voeren. Dit zorgt voor veel ongewenste calorieën met een verkeerde voedingswaarde. Familie en vrienden kunnen bijdragen aan deze slechte gewoonte, dus zorg dat ze weten dat uw hond een gezond dieet volgt.

Beloning tips

Beloningen zijn onderdeel van de relatie met uw hond Maar ze zorgen er ook voor dat uw hond verborgen calorieën binnen krijgt. Dus stel een paar eenvoudige beloningsregels op:

• Geef geen vette snacks
• Probeer kleinere snacks te geven
• Maak een dagelijks ‘snackdoosje’ Iedere keer als u uw hond een snackje geeft, stopt u er ook één in het doosje. Op deze manier krijgt u inzicht in hoeveel snacks u hem dagelijks geeft
• Als uw hond bedelt om wat lekkers, probeer hem dan in plaats daarvan wat extra aandacht te geven. Door met hem te spelen leidt u zijn aandacht af van eten en verbrandt hij stiekem nog wat calorieën ook

2. Beweging voor meer energie

Of u nu een boswandeling maakt of uw hond laat apporteren in het park, bewegen en spelen zijn cruciaal voor de band met uw hond. Het is een leuke manier om uw hond op zijn ideale gewicht te houden en een geweldige kans om een band op te bouwen en van de natuur te genieten. Variatie maakt het leven interessant, dus probeer uw bewegingsroutine op de volgende manieren te afwisselen:

Gebruik speeltjes om de wandeling met uw hond nog leuker te maken

Als hij ballen gaat vangen, probeer dan eens een tennisracket te gebruiken. Hiermee gaan de ballen verder en moet hij iets verder rennen.-

Probeer samen met andere hondeneigenaren te gaan wandelen

Groepen honden en hun eigenaren lopen vaak verder. Uw hond vindt misschien zelfs een speelkameraad. Honden die samen spelen verbranden meer calorieën.

4step

Overweeg eens om uw wandelroutine te wijzigen

Of dat nu een andere route is of misschien wel eens hardlopen in plaats van wandelen.

Onthoud dat als uw hond oud is of artrose heeft, zijn mogelijkheden om te bewegen gelimiteerd zijn. Vraag uw dierenarts om advies hierbij. 

3. Let op zijn gewicht

Met dieetdoelen is het gemakkelijker en leuker om de voortgang van uw hond bij te houden. U kunt een voortgangsdiagram van zijn gewicht bijhouden, waarin u zijn taille meet en zijn conditie in de gaten houdt met het Body Condition System.

Een goede doelstelling is 2% gewichtsverlies per week. Zorg dat die doelstelling een gedeelde ervaring met uw hond wordt en beloon hem tijdens dit proces met een nieuwe voerbak of nieuw speeltje. Voor een officiëlere, nauwkeurigere controle maakt u een afspraak met uw dierenarts.

4. Geef niet op

Gewichtsverlies bij een hond is, net als bij mensen, een geleidelijk proces. Uw hond en u moeten zich hier niet door laten afschrikken. Geleidelijk is prima en het betekent dat de kilo's er meestal ook af blijven. Met de steun van uw dierenarts, PRO PLAN®-voeding en een nieuwe bewegingsroutine kan uw hond langer genieten van een gelukkig en gezond leven.

Snelle tips voor gewichtsverlies of gewichtsonderhoud

• Geef hem liefde en aandacht, geen voedsel
• Snacks zijn prima, mits beperkt in calorieën
• Zorg voor een langzaam gewichtsverlies
• Speel en beweeg. Hoe meer, hoe beter.

Hij laat u het verschil zien

Gedurende de periode van gewichtsafname zal de band met uw hond alleen maar sterker worden doordat u meer tijd met hem doorbrengt.

Hij zal laten zien:

• Door een betere mobiliteit kunnen jullie meer samen doen
• Speelser gedrag voor maximaal plezier samen
• Minder vermoeid en meer energie voor alle dingen in het leven
• Minder kortademig, zodat hij meer kan bewegen en ontdekken
• Een slank, gezond postuur, zodat hij zich net zo goed voelt als dat hij er uit ziet

Onze innovation

GERELATEERDE PRODUCTEN


Pro Plan® All Size Adult Light/Sterilised met OptiWeight® rijk aan kip

Volledige diervoeding voor volwassen honden van alle rassen met overgewicht en voor gesteriliseerde honden.