Helpt een glanzende vacht en gezonde huid te behouden

Zijn eerste afweer is een gezonde huid

Ongeacht de leeftijd, het ras of het geslacht van een hond, zijn huid heeft een belangrijke functie voor zijn gezondheid. De huid vormt 24% van het lichaamsgewicht van een jonge pup en 13% van dat van een volwassen hond. Het is een cruciale beschermlaag die als eerste verdediging tegen de schadelijke stoffen van de buitenwereld dient. Een gladde en gezonde huid heeft bovendien minder last van haaruitval en zorgt voor snellere genezing van wondjes. Dus het is belangrijk om de huid gezond te houden voor een goede algehele gezondheid.

Tekenen van een gevoelige huid

Het uiterlijk van uw hond is een van de beste signalen van zijn welzijn. Lijkt er iets mis, ga dan als eerste naar de dierenarts. Hij/zij kan u helpen de oorzaak van de aandoening te achterhalen. Wanneer u echter kijkt hoe uw hond reageert op verschillende externe factoren, kan dit u helpen de oorzaak van gevoeligheid of een allergie vast te stellen.

Hij is mogelijk allergisch

Een jeukende huid is vaak te wijten aan allergieën. Allergieën kunnen het resultaat zijn van contact met of het inhaleren/opeten van allergenen, van vlooienbeten en stofmijt tot een bepaald voedingsmiddel. Uw dierenarts kan u helpen de allergie te identificeren.

Factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken

Seizoensfacoren: de zon, wind, sneeuw, regen, kou, warmte.
Omgevingsfactoren: vuil, stof, verontreinigende stoffen.

Onze innovatie

GERELATEERDE PRODUCTEN


Pro Plan® Small & Mini Adult Sensitive Skin met OptiDerma® rijk aan zalm

Volledige diervoeding voor volwassen honden van kleine rassen met een gevoelige huid.

Pro Plan® Medium Puppy Sensitive Skin met OptiDerma® rijk aan zalm

Volledige diervoeding voor puppy's van medium rassen met een gevoelige huid. Ook geschikt voor drachtige/zogende teven.