FAQ - Nieuw assortiment PURINA® PRO PLAN® voor honden 2015

​​​​​​​​1. Waarom hebt u het volledige assortiment purina® pro plan® voor honden gewijzigd ?
​2. Ik ben een beetje de weg kwijt in het nieuwe assortiment purina® pro plan® voor honden, welk product moet ik nu kiezen ?
​3. Zijn de formuleringen veranderd in het nieuwe assortiment purina® pro plan® voor honden ?
​4. Op basis van welke wetenschappelijke argumenten hebt u voor kip gekozen als enige dierlijke eiwitbron in de meeste formules van het nieuwe assortiment purina® pro plan® voor honden ?
​5. Waarom is kip niet standaard het eerste ingrediënt in de nieuwe formuleringen purina® pro plan® voor honden (met uitzondering van de producten gevoelige huid of zalm)?
​6. Waarom bent u gestopt met het gebruik van lam? dat is toch het beste voor de spijsvertering ?
​7. Mijn dierenarts heeft een spijsverteringsaandoening bij mijn hond vastgesteld. wat moet ik hem geven ?
​8. Zijn de voedingsadviezen veranderd ?
​9. Wat moet ik geven aan mijn hond die 25 kg of meer weegt* en een gevoelige huid heeft ?
​10. Wat moet ik geven aan mijn hond die 25 kg of meer weegt* en een gevoelige spijsvertering heeft ?
​11. Hebben de veranderingen in de formuleringen de verteerbaarheid van het voer beïnvloed ?
​12. Is een geleidelijke overgang nodig tussen het oude en het nieuwe assortiment ?
​13. Zijn de vorm, de grootte en de kleur van de brokjes hetzelfde als voorheen ?
​14. Zijn de gehaltes aan eiwit en vet gelijk gebleven in de nieuwe producten ?
​​ 1​5. Staan er geen leeftijdscategorieën meer aangegeven op het etiket van purina® pro plan® voor puppy's (puppy) ?
​16. Waarom zijn de verpakkingen purina® pro plan® voor honden veranderd ?
​17. Waar komt de zalm vandaan die gebruikt wordt in de formules purina® pro plan® voor honden ?

​​1. WAAROM HEBT U HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN GEWIJZIGD?

We zijn zelf hondeneigenaren en dol op honden, we weten daarom wat het betekent om gedurende zijn hele leven verantwoordelijk te zijn voor een hond. We zijn er van overtuigd dat voeding de basis is voor een optimale gezondheid en welzijn.

We onderzoeken voortdurend nieuwe manieren om u te helpen. Daarom hebben we het volledige assortiment PURINA® PRO PLAN® voor honden geëvalueerd om nog beter te kunnen voldoen aan uw behoeften en om al onze nieuwste ontdekkingen in ons voer te verwerken, om de voordelen te versterken voor een duurzaam effect op de gezondheid van uw hond.

Ons assortiment PURINA® PRO PLAN® voor honden OPTINUTRITION, dat is getest en goedgekeurd door fokkers en dierenartsen, biedt wetenschappelijk bewezen voordelen. Het is bereid volgens een optimaal procedé dat een hoger aanbod van voedingsstoffen garandeert, dankzij een exclusieve technologie van PURINA®, waarmee de smaak en kwaliteit van de voedingsstoffen behouden blijven. PURINA® PRO PLAN® biedt onze beste ingrediënten voor een duurzaam effect op de gezondheid van uw hond gedurende zijn hele leven, aangepast aan zijn grootte, zijn levensfase en zijn specifieke behoeften:

  • OPTISTART® om de natuurlijke afweer van uw puppy te helpen versterken en hem een optimale start in het leven te bieden, dankzij zijn speciale bestanddeel: biest.
  • OPTIHEALTH™ voor een gezonde en fitte hond, dankzij een combinatie van speciaal geselecteerde voedingsstoffen, waarvan de hoeveelheid is aangepast aan de verschillende grootten en typen om hun specifieke behoeften te ondersteunen en hen te helpen in hun optimale vorm te blijven. Voorbereid en bereid via een exclusieve techniek omvat de toevoeging van stukjes kip in onze formules voor een goede verteerbaarheid en een verbeterde biologische beschikbaarheid van de voedingsstoffen.*
  • OPTIDERMA™ voor een gezonde huid en glanzende vacht, dankzij een combinatie van speciale voedingsstoffen en geselecteerde eiwitbronnen om de kans op huidreacties door voedselovergevoeligheid te verkleinen.
  • OPTIDIGEST™ om de spijsvertering bij uw puppy of volwassen hond te helpen verbeteren. Goed verteerbaar dankzij een uitgelezen bron van prebiotica, waarvan klinisch bewezen is dat het de balans van de darmflora verbetert en een goede ontlastingsconsistentie bevordert.
  • OPTIWEIGHT™ voor een effectief en progressief gewichtsverlies en voor het behoud van een ideaal gewicht van uw volwassen hond, ongeacht zijn grootte, dankzij een hoog gehalte aan eiwitten en een optimaal gehalte aan complexe koolhydraten en vezels.
  • OPTIAGE™ om de hersenfunctie van uw oudere hond te verbeteren.

Bovendien zijn alle “OPTI” PURINA® PRO PLAN® voor honden onderwerp van publicaties in gerenommeerde internationale tijdschriften en/of patentaanvragen.
Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van deze aanpassing van de formules om de smaak van ons voer te verbeteren.

* PURINA®-onderzoek (2014).

​2. IK BEN EEN BEETJE DE WEG KWIJT IN HET NIEUWE ASSORTIMENT PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN, WELK PRODUCT MOET IK NU KIEZEN?

VOORHEEN, gebruikte u

NU, raden wij u aan

PUPPY SMALL & MINI HEALTH & WELLBEING KIP & RIJST

SMALL & MINI PUPPY MET OPTISTART®

PUPPY SMALL & MINI SENSITIVE DERMA ZALM & RIJST

SMALL & MINI PUPPY SENSITIVE SKIN MET OPTIDERMATM

ADULT SMALL & MINI HEALTH & WELLBEING KIP & RIJST

SMALL & MINI ADULT MET OPTIHEALTH™

ADULT SMALL & MINI SENSITIVE DERMA ZALM & RIJST

SMALL & MINI ADULT SENSITIVE SKIN MET OPTIDERMA™

ADULT SMALL & MINI DIGESTIVE COMFORT KALKOEN & RIJST

SMALL & MINI ADULT SENSITIVE DIGESTION MET OPTIDIGEST™

SENIOR SMALL & MINI HEALTH & WELLBEING KIP & RIJST

SMALL & MINI ADULT 9+ MET OPTIAGE™

PUPPY ORIGINAL KIP & RIJST

MEDIUM PUPPY MET OPTISTART®

PUPPY SENSITIVE ZALM & RIJST

MEDIUM PUPPY SENSITIVE SKIN MET OPTIDERMA™

PUPPY DIGESTION LAM & RIJST

MEDIUM PUPPY SENSITIVE DIGESTION MET OPTIDIGEST™

ADULT ORIGINAL KIP & RIJST

MEDIUM ADULT MET OPTIHEALTH™

ADULT SENSITIVE ZALM & RIJST

MEDIUM ADULT SENSITIVE SKIN MET OPTIDERMA™

ADULT DIGESTION LAM & RIJST

MEDIUM ADULT SENSITIVE DIGESTION MET OPTIDIGEST™

SENIOR ORIGINAL KIP & RIJST

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ MET OPTIAGE™

SENIOR SENSITIVE ZALM & RIJST

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ SENSITIVE SKIN MET OPTIDERMA™

LIGHT ORIGINAL KIP & RIJST

ALL SIZES LIGHT/STERILISED ADULT MET OPTIWEIGHT™

LIGHT DIGESTION LAM & RIJST

ALL SIZES LIGHT/STERILISED ADULT MET OPTIWEIGHT™

STERILISED KIP & RIJST

ALL SIZES LIGHT/STERILISED ADULT MET OPTIWEIGHT™

PUPPY LARGE ATHLETIC LAM & RIJST

LARGE ATHLETIC PUPPY MET OPTISTART®

PUPPY LARGE ROBUST KIP & RIJST

LARGE ROBUST PUPPY MET OPTISTART®

ADULT LARGE ATHLETIC LAM & RIJST

LARGE ATHLETIC ADULT MET OPTIHEALTHTM

ADULT LARGE ROBUST KIP & RIZ

LARGE ROBUST ADULT MET OPTIHEALTH™

3. ZIJN DE FORMULERINGEN VERANDERD IN HET NIEUWE ASSORTIMENT PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN?

Ja, de formuleringen zijn geoptimaliseerd om 100% van de voedingsbehoeften van uw hond te dekken, voor elke voedingsstof. Elke hond heeft specifieke voedingsbehoeften, die in de loop van zijn hele leven veranderen. Het nieuwe assortiment PURINA® PRO PLAN® voor honden met OPTINUTRITION is onze nieuwste innovatie om aan al deze behoeften te voldoen. Het gaat om onze combinatie van geavanceerdste en effectiefste voedingsstoffen, ontwikkeld door specialisten, voedingsdeskundigen, diëtisten en gedragsdeskundigen voor dieren, met behulp van geavanceerde wetenschappelijke technieken, aangepast aan de voeding van uw hond, om concrete en duurzame voordelen te bieden voor zijn gezondheid, ongeacht zijn grootte, zijn levensfase en zijn specifieke behoeften.

​4. OP BASIS VAN WELKE WETENSCHAPPELIJKE ARGUMENTEN HEBT U VOOR KIP GEKOZEN ALS ENIGE DIERLIJKE EIWITBRON IN DE MEESTE FORMULES VAN HET NIEUWE ASSORTIMENT PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN?

Vóór de introductie van het nieuwe assortiment, werden de formules van PURINA® PRO PLAN® voor honden aangeboden in de volgende smaakvarianten: kip, lam, kalkoen en zalm. Uit ons onderzoek bleek dat de eigenschappen van lam of kalkoen niet beter waren dan die van kip. Integendeel, de ingrediënten op basis van kip die we gebruiken, laten een beter aminozuurprofiel zien dan lam en kalkoen: ze bevatten vooral bepaalde essentiële aminozuren. Deze samenstelling is afhankelijk van de geselecteerde stukken vlees en de verwerking van het dierlijke eiwit.

​5. WAAROM IS KIP NIET STANDAARD HET EERSTE INGREDIËNT IN DE NIEUWE FORMULERINGEN PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN (MET UITZONDERING VAN DE PRODUCTEN GEVOELIGE HUID OF ZALM)?

We hebben in onze R&D-centra voer vergeleken met 20%, 14% en 0% stukjes kip. Het is bewezen dat meer dan 14% kip, wat het optimale percentage is, geen significante extra voordelen biedt. Met 14% stukjes kip in onze formuleringen en dankzij onze exclusieve PURINA®-technologie, is het bewezen * (patent aangevraagd) dat we zorgen voor een betere verteerbaarheid van eiwitten en vetten en een betere biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen vergeleken met formules die uitsluitend gevogeltemeel bevatten. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van deze aanpassingen aan de formule om de smaak van ons voer te verbeteren. Bovendien zijn alle “OPTI” PURINA® PRO PLAN® voor honden onderwerp van publicaties in gerenommeerde internationale tijdschriften en/of patentaanvragen.

* PURINA®-onderzoek (2014).

​6. WAAROM BENT U GESTOPT MET HET GEBRUIK VAN LAM? DAT IS TOCH HET BESTE VOOR DE SPIJSVERTERING?

Die laatste gedachte berust op een legende, gerelateerd aan oude gewoontes. Wanneer dierenartsen in de jaren 80 en 90 een voedselallergie vermoeden, werd vaak een dieet op basis van lam voorgesteld als eliminatiedieet. De industrie heeft vervolgens gesteld dat voer met lam voordelen biedt voor de spijsvertering.
Bovendien hebben we aangetoond dat de eigenschappen van lam niet beter zijn dan die van kip. Integendeel, de ingrediënten op basis van kip die wij gebruiken, hebben een beter aminozuurprofiel dan lam.
Dankzij OPTIDIGEST™ kunnen de nieuwe “Digestion”-formules beter aan de behoeften van uw hond met een gevoelige spijsvertering voldoen. “Digestion” blijft echt een specifiek product, want lamseiwit verhelpt het specifieke probleem niet. De nieuwe formulering bevat kippeneiwit, evenals ei, dat de voedingswaarde van het voer verhoogt, bentoniet, een kleiderivaat dat de ontlastingsconsistentie verbetert en overtollig water absorbeert en als laatste inuline (cichoreiwortel) dat de darmflora verbetert en de kwaliteit van de ontlasting bevordert.

​7. MIJN DIERENARTS HEEFT EEN SPIJSVERTERINGSAANDOENING BIJ MIJN HOND VASTGESTELD. WAT MOET IK HEM GEVEN?

Voordat u gebruikmaakt van het therapeutische assortiment, is het raadzaam om uw dierenarts om advies te vragen. Wanneer uw hond spijsverteringsproblemen heeft, zal uw dierenarts u adviseren, net zoals bij de oude formuleringen, om hem te voeden met een therapeutisch voer zoals PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIET GASTROINTESTINAL (EN) of PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIET HYPPOALLERGENIC (HA) wanneer er sprake is van een voedselallergie.

​8. ZIJN DE VOEDINGSADVIEZEN VERANDERD?

We kunnen de hoeveelheden niet vergelijken omdat we verschillende maten van activiteit hebben gebruikt bij het opstellen van de verschillende porties op basis van het aantal uren dat het dier actief is. Zo hebben we als onderdeel van de vernieuwing van ons assortiment op de aangepaste verpakkingen aanvullende informatie toegevoegd om u nog beter te kunnen helpen bij het gebruik van ons voer. De weergegeven hoeveelheden zijn uiteraard indicatief, en moeten worden aangepast aan het individuele dier.

Ter illustratie:

  •  Voor OPTIWEIGHT™: de tabel bevat een kolom voor behoud van gewicht, een kolom voor gesteriliseerde honden en een kolom voor honden die gewicht moeten verliezen.
  • Voor de andere formuleringen voor volwassen honden geldt: - 1 uur actief per dag of 1 tot 3 uur actief per dag.

​9. WAT MOET IK GEVEN AAN MIJN HOND DIE 25 KG OF MEER WEEGT* EN EEN GEVOELIGE HUID HEEFT?

U kunt het voer PURINA® PRO PLAN® Medium Sensitive Skin met OPTIDERMA™ gebruiken voor uw hond van 25 kg of meer* en met een gevoelige huid, volgens onderstaande dagelijkse hoeveelheden.

Dagelijkse hoeveelheid aangepast aan PUPPY'S > 25 KG*
PURINA® PRO PLAN® Medium Puppy Sensitive Skin met OPIDERMA™

 

 

 

g/dag

 

 

VOLWASSEN

GEWICHT

 

 

LEEFTIJD VAN DE PUPPY (maanden)

 

 

1,5

3

4

5

6

8

9

11

12

24

25 kg

100

200

230

245

300

355

355

365

365

Volwassen

35 kg

110

220

260

310

365

485

495

515

525

535

45 kg

125

245

280

355

410

585

605

645

655

665

60 kg

150

345

405

525

605

770

800

850

850

860

70 kg

-

415

-

620

-

940

-

1030

-

960


Dagelijkse hoeveelheid aangepast aan de VOLWASSEN HOND > 25 KG PURINA®
PRO PLAN® Medium Adult Sensitive Skin met OPIDERMA™

 

 

g/dag

< 1 UUR ACTIEF

1 TOT 3 UUR ACTIEF

25-35 kg

340-425 g

390-485 g

35-45 kg

425-500 g

485-575 g

45-70 kg

500-675 g

575-770 g

* Op volwassen leeftijd

​10. WAT MOET IK GEVEN AAN MIJN HOND DIE 25 KG OF MEER WEEGT* EN EEN GEVOELIGE SPIJSVERTERING HEEFT?

U kunt het voer PURINA® PRO PLAN® Medium Sensitive Digestion met OPTIDIGEST™ gebruiken voor uw hond van 25 kg of meer* en met een gevoelige spijsvertering, volgens onderstaande dagelijkse hoeveelheden.

Dagelijkse hoeveelheid aangepast aan PUPPY'S > 25 KG*
PURINA® PRO PLAN® Medium Puppy Sensitive Digestion met OPTIDIGEST™

 

 

 

 

g/dag

 

 

VOLWASSEN

GEWICHT

 

 

 

LEEFTIJD VAN DE PUPPY (maanden)

 

 

1,5

3

4

5

6

8

9

11

12

24

25 kg

100

200

230

250

305

360

360

370

370

Volwassen

35 kg

110

220

265

315

370

490

500

520

530

540

45 kg

125

250

285

360

415

590

610

650

660

670

60 kg

150

350

410

530

610

780

810

865

865

875

70 kg

-

420

 

625

-

955

-

1045

-

975


Dagelijkse hoeveelheid aangepast aan de VOLWASSEN HOND > 25 KG
PURINA® PRO PLAN® Medium Adult Sensitive Digestion met OPTIDIGEST™

 

 

g/dag

< 1 UUR ACTIEF

1 TOT 3 UUR ACTIEF

25-35 kg

335-420 g

385-480 g

35-45 kg

420-500 g

480-570 g

45-70 kg

500-670 g

570-765 g

* Op volwassen leeftijd.

​11. HEBBEN DE VERANDERINGEN IN DE FORMULERINGEN DE VERTEERBAARHEID VAN HET VOER BEÏNVLOED?

De resultaten van de verteerbaarheid zijn uitstekend, zowel bij interne tests als bij tests door fokkers en dierenartsen, die externe tests hebben uitgevoerd.

​12. IS EEN GELEIDELIJKE OVERGANG NODIG TUSSEN HET OUDE EN HET NIEUWE ASSORTIMENT?

De fokkers die het voer hebben getest, hebben dit zonder geleidelijke overgang gedaan, en dit gaf geen problemen. In het algemeen is het wenselijk om een geleidelijke overgang te hanteren, maar dit is in de praktijk niet altijd mogelijk.

​13. ZIJN DE VORM, DE GROOTTE EN DE KLEUR VAN DE BROKJES HETZELFDE ALS VOORHEEN?

De eigenschappen van de brokjes (vorm, grootte) zijn niet veranderd. Omdat we echter geen kleurstoffen toevoegen aan onze formuleringen, kan de kleur ervan enigszins variëren. Omdat we de smaak van onze formules ook verbeterd hebben, zult u zeker opmerken dat uw hond met grotere tevredenheid eet en zijn bakje helemaal leeg eet.

​14. ZIJN DE GEHALTES AAN EIWIT EN VET GELIJK GEBLEVEN IN DE NIEUWE PRODUCTEN?

We hebben de samenstelling van onze formules herzien om de hoeveelheid voedingsstoffen te optimaliseren, met als gevolg dat sommige formules zijn aangepast. Naast de vermelde gehaltes van de formules, is het belangrijk om de kwaliteit van de geleverde voedingsstoffen, de opname door het lichaam en de productietechnologie te noemen.​

​15. STAAN ER GEEN LEEFTIJDSCATEGORIEËN MEER AANGEGEVEN OP HET ETIKET VAN PURINA® PRO PLAN® VOOR PUPPY'S (PUPPY)?

De leeftijdscategorieën staan aangegeven bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden die vermeld staan op de achterzijde van de verpakking. Hieronder ziet u een voorbeeld.

 

PURINA® PRO PLAN® SMALL & MINI < 10 KG PUPPY < 12 MAANDEN

24 uur gram

Volwassen gewicht (kg)

Leeftijd van de puppy (maanden)

 

1,5-3

4-5

6-8

9-12

1 kg

50-55

60

60-Volwassen

Volwassen

5 kg

60-85

85-75

75

75-Volwassen

10 kg

75-115

120-140

145

145-Volwassen


PURINA® PRO PLAN® MEDIUM 10 - 25 KG PUPPY < 12 MAANDEN

Volwassen gewicht (kg)

24 uur gram

Leeftijd van de puppy (maanden)

1,5-3

4-5

6-8

9-12

10 kg

80-120

125-145

150

150

15 kg

85-145

160-180

200-220

220

20 kg

90-155

170-190

220-240

240-245

25 kg

100-200

230-250

305-360

360-370PURINA® PRO PLAN® LARGE 25 KG et + PUPPY < 24 MAANDEN

 

Volwassen gewicht (kg)

24 uur gram

Leeftijd van de puppy (maanden)

 

1,5-3

4-5

6-8

9-11

12-24

25 kg

105-210

240-260

320-380

380-390

390-400

35 kg

115-230

280-330

390-515

525-545

555-570

45 kg

130-265

300-380

435-820

850-905

905-915

60 kg

160-370

430-655

830-850

845-1085

900-1015

70 kg

175-440

550-655

830-1000

1045-1095

1055-1020

 

 

 

 

 

 

16. WAAROM ZIJN DE VERPAKKINGEN PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN VERANDERD?

Het nieuwe assortiment PURINA® PRO PLAN® voor honden is ingedeeld naar grootte van de hond en levensfase, en alle nieuwe formules bevatten het voordeel “OPTINutritionnel”, om de keuze voor het juiste voer makkelijker te maken en duidelijk te laten zien welk voordeel het betreft.
Het uiterlijk van de nieuwe verpakkingen is ook gemoderniseerd en vereenvoudigd, zodat u ze makkelijker kunt vinden in het schap. Hieronder staat de nieuwe manier om het juiste PURINA® PRO PLAN®-voer voor uw hond te vinden.

OM HET JUISTE VOER TE KIEZEN SPECIAAL VOOR DEBEHOEFTEN VAN UW HOND, KIJKT U NAAR: 

1 / ZIJN GROOTTE                                        2 / ZIJN LEEFTIJD                    3 / ZIJN SPECIFIEKE BEHOEFTE 

     2/ ZIJN               3/ ZIJN SPECIFIEKE

    LEEFTIJD           BEHOEFTE

 

1/ ZIJN GROOTTE

KLEINE HONDENRASSEN

< 10 KG

SMALL & MINI

MIDDELGROTE HONDENRASSEN

10-25 KG

MEDIUM

HOND VAN 25 KG EN + (rolvormig silhouet) LARGE ROBUST

HOND VAN 25 KG EN + (kegelvormigsilhouet) LARGE ATHLETIC

PUPPY

Geen

SMALL & MINI PUPPY met OPTISTART®

MEDIUM PUPPY met OPTISTART®

LARGE ROBUST PUPPY met OPTISTART®

LARGE ATHLETIC PUPPY me OPTISTART®

Gevoelige huid

SMALL & MINI PUPPY met OPTIDERMA™

MEDIUM PUPPY met OPTIDERMA™

 

 

Gevoelige spijsvertering

 

MEDIUM PUPPY met OPTIDIGEST™

 

 

VOLWASSEN HOND

Drachtige/zogend e teven

SMALL & MINI PUPPY MET OPTISTART®

MEDIUM PUPPY met OPTISTART®

LARGE ROBUST PUPPY met OPTISTART®

LARGE ATHLETIC PUPPY me OPTISTART®

Geen

SMALL &MINI ADULT met OPTIHEALTH™

MEDIUM ADULT met OPTIHEALTH™

LARGE ROBUST ADULT met OPTIHEALTH™

LARGE ATHLETIC ADULT me OPTIHEALTH™

Gevoelige huid

SMALL & MINI ADULT met OPTIDERMA™

MEDIUM ADULT met OPTIDERMA™

 

 

Gevoelige spijsvertering

SMALL & MINI Adult met OPTIDIGEST™

MEDIUM ADULT met OPTIDIGEST™

 

 

Honden met een neiging tot overgewicht/geste riliseerde honden

ALL SIZES LIGHT/5TERILISED ADULT met OPTIHEALTH™

ALL SIZES LIGHT/STERILISED ADULT met OPTIHEALTH™

ALL SIZES

LIGHT/STERILISED ADULT met OPTIHEALTH™

ALL SIZES LIGHT/STERILISED ADULT met OPTIHEALTH™

OUDERE HOND

Geen

SMALL & MINI ADULT 9+ met OPTIAGE™

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ met OPTIAGE™

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ met OPTIAGE™

MEDIUM & LARGE ADULT 7 met OPTIAGE™

Gevoelige huid

 

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ met OPTIDERMA™

MEDIUM & LARGE ADULT 7+ met OPTIDERMA™

MEDIUM & LARGE ADULT 7 met OPTIDERMA™

17. WAAR KOMT DE ZALM VANDAAN DIE GEBRUIKT WORDT IN DE FORMULES PURINA® PRO PLAN® VOOR HONDEN?

De zalm is afkomstig van gezonde dieren (conform geldende regelgeving). Het gaat om onbewerkte en rauwe delen en afsnijdsel afkomstig van de verwerking van zalm bestemd voor menselijke consumptie.

Hebt u het antwoord op uw vraag nog niet gevonden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 070/345 100 (kosten van een lokaal gesprek).

​​​​​